Optometrie

Voor de gezondheid van uw ogen is de optometrist het eerste aanspreekpunt in de lijnzorg. Dit kan zonder verwijsbrief, wat het makkelijk en toegankelijk maakt.

Als optometrist zijn wij gediplomeerde paramedici getraind om de ogen te onderzoeken op oogheelkundige aandoeningen en abnormaliteiten, zoals staar, glaucoom, maculadegeneratie, droge ogen en de invloed hiervan op de samenwerking van de ogen.

Ons gedetailleerd oogonderzoek kan ook vele andere gezondheidsproblemen, zoals een hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte of diabetes onthullen.

Afbeelding van een gezond netvlies (fundus).

Bij gevonden afwijkingen komt de optometrist met een zogenaamde 'kijkoplossing', dit kan zijn in de vorm van aangepaste correctieglazen, (medische) contactlenzen, oefeningen, therapeutische behandelingen of een gerichte verwijzing naar een andere specialist.

Bij Broers Optiek & Optometrie werken wij namelijk nauw samen met ervaren huisartsen en oogartsen in de regio, waardoor doorverwijzen, indien nodig, snel en efficiënt kan plaatsvinden.

Door onze expertise als optometrist en meest moderne meetapparatuur bent u verzekerd van maximale oogzorg en een correcte aanmeting van uw bril of contactlenzen.

Werkzaam in het ziekenhuis en als “professional trainer” voor contactlenzen

In tegenstelling tot de meeste optometristen zijn wij ook werkzaam in het ziekenhuis waarbij wij onze eigen optometrie spreekuren houden, hierdoor kunnen wij onze kennis en expertise continue blijven ontwikkelen en de nauwe contacten met de oogartsen en huisartsen behouden.

Tevens zijn wij als “professional trainer” werkzaam bij het grootste contactlens bedrijf ter wereld, Johnson & Johnson, waarbij we in de Benelux trainingen geven aan optometristen en contactlensspecialisten.

Wet BIG

Het paramedische beroep optometrie staat genoemd in artikel 34 van de Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg), hiermee is de titel ‘optometrist’ een beschermde titel.

Dit is erg van belang omdat het de cliënt beschermd van onprofessioneel en onzorgvuldig handelen door de beroepsoefenaar

Het Kwaliteitsregister Paramedici (KP)

Het Kwaliteitsregister Paramedici voert de registraties uit van een groot aantal paramedische beroepen en controleert of een paramedicus voldoet aan de eisen van de beroepsgroep waarbij er periodiek controles worden uitgevoerd.

Bij het behalen van de diploma wordt de paramedicus eenmalig geregistreerd als diploma geregistreerd.

De optometristen bij Broers Optiek & Optometrie zijn niet alleen diploma geregistreerd maar ook kwaliteits-geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Paramedici. Alleen paramedici die beschikken over het juiste diploma en aantoonbaar voldoen aan de strenge kwaliteitseisen op het gebied van werkervaring en deskundigheid staan hier in vermeld als kwaliteits-geregistreerd. In Nederland zijn minder dan de helft van de optometristen kwaliteits-geregistreerd.

Registratienummer Kwaliteitsregister Paramedici

Registratienummer Kwaliteitsregister Paramedici

Soheil Madadi Far (optometrist): 99914852287
Samiar Madadi Far (optometrist): 79101294487

KP opzoeken

Optometristen Vereniging Nederland (OVN)

De optometristen bij Broers Optiek & Optometrie zijn aangesloten bij de Optometristen Vereniging Nederland (OVN) die toeziet op het professioneel handelen van de optometrist als om de praktijkvoering.