Unifocale glazen

Helder en scherp zicht in alle kijkrichtingen is belangrijker dan ooit tevoren. Het hedendaags en complexe leven van vandaag, het toenemend gebruik van hoogtechnologische middelen en de vele activiteiten die eisen steeds meer van onze ogen.

Zoals de naam al doet vermoeden zijn enkelvoudige glazen vervaardigd voor één sterkte en daardoor kunnen deze ook maar scherp gesteld worden op één afstand, ofwel voor in de verte, voor dichtbij of voor een afstand hier tussenin.

Een veel gemaakte onjuiste veronderstelling is dat enkelvoudige glazen allemaal dezelfde zijn. Enkelvoudige glazen zijn namelijk beschikbaar in verschillende designs, diktes en met verschillende beschermingslagen, ook wel 'coatings' genoemd, waarover u meer kunt lezen op de pagina 'Coatings'.

Bij hogere sterktes kunnen de glazen dunner geslepen worden, wat niet alleen voor een lager gewicht zorgt, maar ook voor een cosmetisch mooie bril, waarbij de glazen niet uitsteken. De verschillende lagen kunnen de ogen beschermen tegen schadelijke ultraviolette straling en het glas tegen beschadiging van buitenaf.

ESSILOR 360° FIT

Het verschil tussen een standaard glas en de ESSILOR 360° FIT glazen

Een standaard brillenglas design heeft altijd vertekening in de randgebieden. Hoe hoger de brilsterkte en cilinder des te meer vertekening. Voor de drager betekent dit dat de beeldkwaliteit in de randgebieden van de bril niet optimaal is, kijkt de drager door het optisch centrum van de lens, dan is de beeldkwaliteit goed.

Technologie

De ESSILOR 360° FIT glazen zijn voorzien van de allerlaatste technologieën waardoor de drager kan genieten van optimaal scherp in alle kijkrichtingen bij al zijn activiteiten. Zowel de voor- als achtervlak van het glas zijn op unieke wijze digitaal berekend en gefabriceerd, en geoptimaliseerd voor elke correctie.
Deze glazen zijn 5x nauwkeuriger en bieden scherp en contrastrijk zicht!

Wat zijn de voordelen?

- Scherper en helderder zicht;
- Betere perceptie van kleuren, contrast en details;
- Superieur zicht bij slechte lichtomstandigheden;
- “High quality" scherp zicht over het gehele glasoppervlak;
- De beste visuele prestaties bij alle activiteiten;
- Snellere aanpassing dan standaard unifocale glazen;
- “State of the art"- technologie.