Nachtlenzen

Indien u overdag scherp wilt kunnen zien zonder een bril of contactlenzen, of last heeft van droge ogen of vuil achter de lenzen, dan zijn nachtlenzen de ideale oplossing.

Zoals de naam al doet vermoeden, draagt u deze lenzen 's nachts nadat u ze voor het slapen heeft in gedaan. In tegenstelling tot andere lenzen raakt een nachtlens niet direct het oog aan, maar drijft het op de traanfilm.

Tijden het slapen wordt de vorm van uw ogen aangepast naar de lens, zodat u bij het ontwaken gedurende één of twee dagen scherp ziet zonder dat u contactlenzen of een bril hoeft te dragen. Als u zou stoppen met het dragen van de nachtlenzen, dan keren de ogen in een paar dagen vanzelf terug naar hun oorspronkelijke vorm.

Nachtlenzen werken alleen voor min sterktes (tot ongeveer -4.00 dioptrie), maar het is meestal wel mogelijk om er een cilindrische afwijking mee te corrigeren, daarnaast geven nachtlenzen in sommige gevallen een kleine ondersteuning met het lezen.

De nodige sterkte en vorm van de lenzen wordt bepaald door een oogmeting uit te voeren en door de vorm van uw ogen in kaart te brengen met een topograaf, waarover wij het een en ander uitleggen onder het kopje 'Contactlenzen'.

Bent u benieuwd of nachtlenzen voor u geschikt zijn? Komt u dan vooral langs en laat u informeren door één van onze optometristen bij Broers Optiek & Optometrie.